top of page

AVGOLEMONO-GRČKA PILEĆA SUPA OD LIMUNA 🍲🍋


Sastojci:


🍋600g pilećeg belog mesa

🍋1 crveni ili crni luk

🍋500ml vode

🍋80g suvog pirinča

🍋2 jaja

🍋Sok od 1 limuna

🍋2 šargarepe

🍋Him. so, biber, peršun


Priprema:


🍲Piletinu staviti na dno duboke šerpe u kojoj će se kuvati supa. Dodati ceo očišćen luk i šargarepu, nalijti vodom i začiniti. Voda treba da pokrije piletinu. Poklopljeno kuvati na jakoj vatri. Kad voda počne da ključa, smanjiti vatru i kuvati oko 1h.

🍲Izvaditi piletinu iz lonca i procediti supu. Trebalo bi da ostane oko 1l supe. Ako je dosta tečnosti isparilo, dodati malo vode. U dobijenu supu sipati pirinač, začiniti solju i biberom i prokuvati dok pirinač ne bude gotov.

Dok se pirinač kuva, iseći pileće meso na komade veličine zalogaja.

🍲U zasebnoj činiji umutiti jaja dok ne postanu penasta; dodati sok od limuna i ponovo umutiti. U činiju sa jajima dodati kašiku vrele supe i brzo umutiti. Dodati još jednu kutlaču pa ponovo umutiti, tako da se jaja postepeno zagrevaju i lagano kuvaju. Sipati mešavinu jaja nazad u lonac, uz stalno mešanje kako se jaja ne bi zgrušala. Zatim dodati piletinu, poklopiti i ostavite sa strane 3-4 minuta.

🍲Ovu ukusnu grčku pileću supu od limuna poslužiti dok je još topla. Po ukusu pri serviranju dodati krišku limuna i sveži peršun.


📊NUTRITIVNE VREDNOSTI PO PORCIJI

(Ukupna količina je predviđena za 4 porcije)

UH:23,4g P:34,9g M:4,8g

🔥Kcal:305

1,099 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page